Ondernemersavond CD&V Genk: het verbinden van logistieke assen!
CD&V Genk/ Antwerpen wil de logistieke samenwerking tussen Antwerpen en Genk bevorderen. Daarom organiseerde de Genkse CD&V afdeling op 30 november 2016 een Ondernemersavond in de gebouwen van Youston (Mondeolaan 1, 3600 Genk).


Luc vandeweyer, voorzitter CD&V Genk mocht er samen met gastheer Pieter Vansinghel, Youston niemand minder dan Marc Van Peel als gastspreker welkom heten om mee na te denken rond het thema ‘het verbinden van logistieke assen’.

Luc Vandeweyer :”CD&V Genk/Antwerpen wil de logistieke as Antwerpen- Limburg - Genk via Albertkanaal en E313 versterken, dat is ons doel. Daarom onderzoeken we verder om vanuit Genk samenwerkingsverbanden op te zetten met de provincie Limburg (Gedeputeerde Erik Gerits) en Stad Antwerpen (Marc Van Peel Schepen voor haven, industrie en tewerkstelling, stad Antwerpen) en nv De Scheepvaart (ir. Chris Danckaerts). Met zulke initiatieven als vanavond trachten we de Limburgse ondernemers te versterken.”

Gedeputeerde Erik Gerits: “De logistiek is voor onze provincie een sector met veel groeipotentieel, zowel op het vlak van jobcreatie als op het vlak van ondernemerschap. Vandaag vormen de logistieke functies immers 10% van de totale tewerkstelling in Limburg. Om verder te bouwen aan een logistieke toppositie, zullen we moeten blijven inzetten op top-infrastructuur, acquisitie en innovatie. Verder onderzoeken we hoe we het concept van Extended Gateway kunnen vertalen naar een win-win voor zowel Limburg als Antwerpen. Ook vanuit de werkgroep ‘Dry Port’ van Logistiek Platform Limburg zullen de nodige contacten gelegd worden met de Antwerpse Haven. Zo blijven we inzetten op logistieke samenwerking tussen beide regio’s.”

Kies voor de Watersnelweg

De filegevoeligheid van de autosnelwegen is iedereen bekend. Op elk ogenblik van de dag worden we ermee geconfronteerd. De vaste files in de ochtend- en avondspits staan er steeds vroeger en elk klein incident of ongeval zorgt voor enorm tijdverlies. Ook de Vlaamse transportfederatie Febetra trekt vandaag aan de alarmbel. Het Federaal Planbureau voorspelt bovendien nog eens 44 procent extra vrachtverkeer tegen 2030. Dat er iets zal moeten veranderen, staat als een paal boven water. Dat water en meer bepaald de binnenvaart bieden een uitweg, letterlijk en figuurlijk. Onze Vlaamse waterwegen zijn niet verzadigd en de binnenvaart zet in op just in time varen. De water(snel)weg ligt open en de veiligheid op de weg zal er wel bij varen. Meer dan 80 procent van onze Vlaamse ondernemingen ligt op minder dan 10 kilometer van een bevaarbare waterweg. Heel wat bedrijven maken al gebruik van de binnenvaart, hetzij rechtstreeks, hetzij via een containerterminal of regionaal overslagcentrum. Of het nu gaat om bulkgoederen, containers of stukgoed, de binnenvaart biedt een oplossing. 
“Wij vragen dan ook aan alle ondernemers om op zijn minst na te denken over de spijkerharde voordelen die de watersnelweg hun te bieden heeft. Ze zullen merken dat de binnenvaart een verrassend betaalbare, snelle en zeer klantvriendelijke transportmodus is voor alle goederen die nauwelijks congestie, emissies of verkeerslawaai oplevert”, aldus ir. Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van nv De Scheepvaart. Een schip van 1.200 ton kan in één keer evenveel lading aan als 50 vrachtwagens. Een transportmodus die borg staat voor voorspelbaar en betrouwbaar vervoer. “Wij dagen de ondernemers uit om samen met ons te ijveren voor de meest efficiënte oplossing voor hun logistiek en transport”, concludeert Chris Danckaerts.


“Het Havenbedrijf Antwerpen heeft er alle baat bij om een goede verbinding te organiseren met het hinterland, het gebied waarnaar de goederen vervoerd worden. Weg van Antwerpen maar ook in de omgekeerde richting: het is nodig dat de vracht die naar de Antwerpse haven moet, vlot gegroepeerd wordt en dan via het spoor of het water naar de haven kan. Dat hinterland omvat vele regio’s, maar zeker ook Limburg. Het is dan ook logisch dat het Havenbedrijf een grote voorstander en voortrekker is van het optimaliseren van de bestaande wegen naar Limburg, in het bijzonder de waterwegen. Het Havenbedrijf was sterk vragende partij voor het verhogen van de bruggen aan het Albertkanaal. Het is een nuttige maatregel om goederen snel tot bij de consument te krijgen én vrachtvervoer van de weg te halen. Want wat kan op de waterweg, belast minder de weg, een toekomstvisie waar we aan willen blijven werken. Daarom is een samenwerking tussen het Havenbedrijf en de Limburgse logistiek van het grootste belang,” zegt Marc Van Peel. 

Mijn vorige berichten

$show=home$hide=mobile

Laatste Nieuws_$type=sticky$count=4$hide=home$cm=0$au=0

Naam

cdv,73,event,24,foto,8,groepvandeweyer,11,hamster cleaning,1,home,14,jo vandeurzen,5,KERST,1,nieuws,34,qfs,2,video,2,voluitvoorgenk,1,
false
ltr
item
CD&V Genk - Luc Vandeweyer | Voorzitter: Ondernemersavond CD&V Genk: het verbinden van logistieke assen!
Ondernemersavond CD&V Genk: het verbinden van logistieke assen!
https://1.bp.blogspot.com/-BSR1Z-iS7s0/WEAKy0lR0bI/AAAAAAAAARE/yH1PR2zUqA8cmLap6doomMfudcX5xy9vgCLcB/s640/DSC_7122.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-BSR1Z-iS7s0/WEAKy0lR0bI/AAAAAAAAARE/yH1PR2zUqA8cmLap6doomMfudcX5xy9vgCLcB/s72-c/DSC_7122.JPG
CD&V Genk - Luc Vandeweyer | Voorzitter
https://lucvandeweyer.blogspot.com/2016/12/ondernemersavond-cd-genk-het-verbinden.html
https://lucvandeweyer.blogspot.com/
https://lucvandeweyer.blogspot.com/
https://lucvandeweyer.blogspot.com/2016/12/ondernemersavond-cd-genk-het-verbinden.html
true
958557591480298097
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren